Kamuda Elektronik Teminat Mektubu Dönemi Başlıyor

E-Teminat uygulaması ile teminat mektuplarının elektronik ortamda düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi sağlanacak

Bakanlığımız tarafından, yetki ve görev tanımları çerçevesinde farklı kurumların yönetim ve sorumluluğu altındaki sistemlerin, birlikte çalışabilirlik prensipleri doğrultusunda entegre edildiği Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi alt yapısının oluşturulması çalışmalarına başlandı. Projeye ilişkin olarak Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Politika Belgesi ve Eylem Planı adlı 2017/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi yayımlandı.

Projenin önemli temel taşlarından birini de ilgili mevzuat çerçevesinde teminat kapsamında kamu kurumları tarafından alınıp muhafaza edilen teminat mektuplarının elektronik ortamda düzenlenmesi ve muhafaza edilmesini sağlayacak elektronik teminat mektubu (E-Teminat Mektubu) uygulaması oluşturmaktadır.

Söz konusu projeyle birlikte teminat mektubu düzenleme ve teminat mektubu teyidi işlemleri daha hızlı ve daha sağlıklı biçimde yürütülecek, teminat mektuplarının arşivlenmesi sorunu çözüme kavuşturulacak, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılmasına önemli katkı sağlanacak.

Maliye Bakanlığı – Haberler 20.06.2017

 

About Author

Comments are closed.