Son dakika: Bakan Albayrak müjdeyi verdi! İkincisi geliyor…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Geçtiğimiz hafta müjdeyi vermiştik. Bugünden itibaren KOBİ’lerimiz için Kobi Değer Kredisi-2’yi devreye alıyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugünden itibaren KOBİ’ler için Kobi Değer Kredisi-2’yi devreye aldıklarını söyledi.

Albayrak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Hazine garantili, toplamda 25 milyar TL’lik yeni paketimiz tüm kobilerimize hayırlı uğurlu olsun. Destek olan 17 bankaya da teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Albayrak’ın Twitter mesajında yer alan bilgiye göre, sektör kısıtı olmaksınız 125 milyon TL’ye kadar ciroya sahip tüm KOBİ vasfına sahip işletmeler krediden yararlanabilecek. Kredi, ciro ve faaliyet alanına göre azami 1,5 milyon TL’ye verilebilecek.

Kredilere Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak. 6 ay anapara ödemesiz, toplam 36 ay vade yapılacak.

Kredinin aylık faizi yüzde 1,54, yıllık faizi yüzde 18,48 olacak.

BANKALAR BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Türkiye Bankalar Birliği’nden kredi ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Ülkemizdeki üretim ve ticaret başta olmak üzere, tüm sektörlerde faaliyet gösteren ekonominin can damarı olan KOBİ’lere yönelik uygun koşullarda finansman imkanı sunan KOBİ Değer Kredisi, 2019 yılı başında 14 bankamızın (TC Ziraat Bankası, T. Garanti Bankası, Akbank, Yapı ve Kredi Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, QNB Finansbank, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Alternatif Bank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası) katılımıyla uygulamaya alınmıştı. Bu paket ile kısa sürede yaklaşık 80.269 KOBİ’miz toplam 25 milyar TL tutarında likidite imkânına sahip olmuştur.

KOBİ’lerimizin bu pakete olan yoğun ilgisinin devam etmesi ve sektör ihtiyaçları çerçevesinde paketin kapsamı genişletilerek KOBİ Değer Kredisi – 2 yeni kredi paketi hazırlanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın 20 milyar TL’lik kefalet desteği ile toplam 25 milyar TL kredi hacmi oluşturulması amaçlanmıştır.

Önümüzdeki haftadan itibaren kullanıma açılacak olan pakete 17 bankamız iştirak etmiştir. KOBİ Değer Kredisi – 2 paketinden, sektör kısıtı olmaksızın 125 milyon TL’ye kadar cirosu olan KOBİ niteliğine sahip işletmeler faydalanabilecektir.

KOBİ Değer Kredisi – 2 paketi temel özellikleri:

– Krediler ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 1,5 milyon TL’ye kadar kullandırılabilecektir.

– Kredilere Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanacaktır.

– Kredilerde vade, 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlenmiştir.

– Kredilerde aylık yüzde 1,54, yıllık yüzde 18,48 faiz oranı uygulanacaktır.

Katılan Bankalar

1- TC Ziraat Bankası
2- T. İş Bankası
3- T. Garanti Bankası
4- Akbank
5- Yapı ve Kredi Bankası
6- T. Halk Bankası
7- T. Vakıflar Bankası
8- QNB Finansbank
9- Denizbank
10- Türk Ekonomi Bankası
11- Kuveyt Türk Katılım Bankası
12- ING Bank
13- Türkiye Finans Katılım Bankası
14- Albaraka Türk Katılım Bankası
15- Şekerbank
16- Ziraat Katılım Bankası
17- Vakıf Katılım Bankası
(*Aktif büyüklüğüne göre sıralanmıştır.)

About Author

Comments are closed.